Vergelijken

Vergelijk de zorgverzekering 2021

Personaliseren

Voeg aanvullende vergoedingen toe

Overstappen

Maximaal 300 euro besparen

Goedkoopste zorgverzekering 2021

Zoek jij de goedkoopste zorgverzekering van 2021? Wij hebben de zorgverzekeraars voor je onder de loep genomen en de voordeeligste zorgverzekeringen op een rijtje gezet. Zo is het voor jou een stuk eenvoudiger om een ´goedkope zorgverzekering´te vinden die bij je past!

ZEKUR

Beperkte vrije zorgkeuze
101
95
per maand
 • Naturapolis
 • Eigen huisarts
 • Online polis
populair

De Friesland

Veel zorgverleners
110
50
permaand
 • €385 eigen risico
 • Online polis
 • Veel zorgverleners
Prima keuze

ZieZo

van Zilveren Kruis
108
75
per maand
 • Naturapolis
 • Online polis
 • Alle ziekenhuizen
Popular
Vergelijkmijnzorgverzekering.nl

Maximaal 300 euro besparen?

De goedkoopste zorgverzekering van 2021

Niet voor iedereen is het slim om de goedkoopste zorgverzekering van 2021 te kiezen. Er zijn natuurlijk ook wel een aantal nadelen te noemen. Als eerste is het belangrijk om naar je persoonlijke situatie te kijken. Bedenk bijvoorbeeld welke zorgkosten jij verwacht in 2021. Vaak kiezen jongeren, studenten en gezonde mensen voor een zorgverzekering met de laagste premie. De reden hiervoor is vrij simpel, deze groep mensen maakt weinig tot geen zorgkosten in het jaar.

Eigen risico goedkoopste 2021 zorgverzekering

Bij de basisverzekering komt ook het eigen risico kijken. Dit is een bedrag die voor iedereen gelijk is. Net als het afgelopen jaar is het verplicht eigen risico minimaal 385 euro. Zodra jij zorgkosten gaat maken die vallen onder de dekking vanuit het basispakket ga je een gedeelte meebetalen via het eigen risico.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Zo geldt dat ook met je zorgverzekering. Je hebt de mogelijkheid om je zorgverzekering goedkoper te maken via het eigen risico in 2021. Je kan namelijk het bedrag in stappen van 100 euro verhogen, tot maximaal 885 euro eigen risico. In onze zorgvergelijker 2021 is direct te zien hoeveel premie korting jij gaat krijgen door het bedrag vrijwillig te verhogen.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel met de goedkoopste zorgverzekering 2021 is natuurlijk de maandelijkse premie. In het nieuwe jaar is het verschil weer enorm te noemen tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering. Vergeet niet dat er ook een aantal nadelen zijn! Je leest ze hieronder.

Zijn er ook nadelen aan de goedkoopste zorgverzekering?

Het grootste nadeel met een goedkope of de goedkoopste zorgverzekering in 2021 is de keuze vrijheid zorgverleners. Je bent zeer beperkt in het kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat volgend jaar. Lees daarom goed de polisvoorwaarden door van de zorgverzekeraar. Hierin staat namelijk beschreven naar wie je toe kunt gaan voor een behandeling in 2021, en de vergoedingspercentage.

 • Aangesloten zorgverleners 100% vergoeding
 • Niet-aangesloten zorgverleners 60-80% vergoeding

De zorgverzekeraars in Nederland maken voor ieder jaar prijsafspraken met zorgverleners in het land. Check goed of je gewenste therapeut of andere zorgaanbieder een contract heeft met desbetreffende verzekeraar. Door dit te controleren voorkom jij extra kosten in het nieuwe  jaar 2021.

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekering 2021

Ieder jaar kun jij overstappen van zorgverzekering. Door je huidige polis tegen het licht te houden is het vrijwel voor iedereen mogelijk om te besparen.

De goedkoopste zorgverzekering 2021 vergelijken doe je met behulp van onze vergelijker. Het kost je maximaal 5 minuten de tijd om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Vul je gegevens en wensen in zodat de vergelijking volledig gebasseerd wordt op jouw persoonlijke situatie. Vervolgens krijg je in het overzicht direct te zien welke zorgverzekering voor jou het goedkoopste is in 2021!