Zorgverzekeringen vergelijken voor 2024

In 2024 gaat de premie weer omhoog. Hoe veel, dat verschilt per zorgverzekeraar. Bekijk de website van jouw huidige zorgverzekering voor de premie die jij gaat betalen in 2024.

PLAN

Number

minutes

Price

Price for 1 minute

De Friesland

Vanaf € 136,95 p/m bij € 385,- eigen risico. 

Aanvullende pakketten of hoger eigen risico mogelijk.

FBTO

Vanaf € 131,95 p/m bij € 385,- eigen risico. Aanvullende pakketten of hoger eigen risico mogelijk.

PLAN

Number

minutes

Price

Price for 1 minute

VGZbewuzt

Vanaf € 138,95 p/m bij € 385,- eigen risico. Aanvullende pakketten of hoger eigen risico mogelijk.

Zorg en Zekerheid

Vanaf € 138,65 p/m bij € 385,- eigen risico. Aanvullende pakketten of hoger eigen risico mogelijk.

PLAN

Number

minutes

Price

Price for 1 minute

ONVZ

Vanaf € 142,90 p/m bij € 385,- eigen risico. Aanvullende pakketten of hoger eigen risico mogelijk.

OHRA

Vanaf € 145,60 p/m bij € 385,- eigen risico. Aanvullende pakketten of hoger eigen risico mogelijk.

PLAN

Number

minutes

Price

Price for 1 minute

Zilveren Kruis ZieZo

Vanaf € 139,95 p/m bij € 385,- eigen risico. Aanvullende pakketten of hoger eigen risico mogelijk.

Aevitae

Vanaf € 139,45 p/m bij € 385,- eigen risico. Aanvullende pakketten of hoger eigen risico mogelijk.

Dit komt onder andere door de stijgende personeelskosten en het eigen risico dat gelijk blijft. Ook zijn er wat vergoedingen toegevoegd aan de zorgverzekering. Dit samen zorgt voor stijgende zorgkosten, waardoor de premies omhoog gaan. Ook de zorgtoeslag gaat niet voor iedereen omhoog. Als je alleen woont, of geen fiscale partner hebt, zal je zorgtoeslag gelijk blijven.

Wel is dat reden genoeg om goed te gaan vergelijken. Je wilt immers niet teveel betalen voor je verzekering. Momenteel zijn alle premies voor 2024 bekend en kun je gaan vergelijken. Wat kun je dan doen om geld te besparen in het komende kalenderjaar?

Kies een hoger vrijwillig eigen risico

Ben je jong en gezond? Dan kan je overwegen om te kiezen voor een hoog vrijwillig eigen risico. Hierdoor betaal je maandelijks een minder groot bedrag aan premie. Deze korting kan hoog oplopen. Wel loop je meer risico omdat je deze zelf moet betalen als je zorgkosten maakt.

Stel dat er iets gebeurt, kun je de zorgkosten dan wel betalen? Zorg dus altijd dat je voldoende spaargeld hebt, mocht er iets gebeuren. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Als je medicijnen gebruikt of chronisch ziek bent, is het misschien een minder goed idee om voor een hoog vrijwillig eigen risico te kiezen.

Goed vergelijken kan geld schelen

Een andere manier om te besparen is het goed vergelijken van de verschillende verzekeraars. Dit kan in principe vanaf half november, omdat dan alle verzekeraars hun nieuwe premies bekend hebben gemaakt. De ene verzekeraar is natuurlijk duurder dan de andere. Door slim gebruik te maken van vergelijkingssites kun je zo kijken welke verzekeraar het goedkoopste is voor jouw situatie.

Een verzekeraar met vrije keuze voor de zorgaanbieder is meestal duurder. Je kunt immers voor iedere zorgverlener kiezen. Vind je deze vrije keuze niet belangrijk, of ben je niet vaak ziek, dan kan je kiezen voor een verzekeraar met beperkte keuze. Deze zijn meestal veel goedkoper en een goede keuze als je niet al loopt bij een bepaalde zorgverlener. Als je dat wel doet, kijk dan goed of de verzekering de kosten voor je huidige zorgverlener wel vergoedt.